4246. Submitted on 2010/9/20, 10.20 h by :
Galileo had ongelijk. De kerk had gelijk
Iemand zin en tijd voor een leuk congresje. We kunnen ook met zijn allen gaan?
Iemand zin en tijd voor een leuk congresje. We kunnen ook met zijn allen gaan?
Ik zou wel eens een animatie willen zien van het zonnestelsel waarin de aarde centraal stil staat. Moet indrukwekkend zijn.
Nou ben ik niet zo goed in rekenen, maar een van jullie kan vast wel uitrekenen hoe hard de zon zich moet verplaatsen om op die afstand elke dag een cirkel om de aarde te draaien.
Zie je de zon dan nog als bol, of als een soort komeet, met staart?
kuch @ Tooter. Zo'n komeetstaart wordt niet veroorzaakt door de wrijving tussen komeet en luchtledige ruimte, maar door de zonnewind.
Scientific evidence ... shows that the Church's position on the immobility of the Earth is not only scientifically supportable
Dat geloof ik graag. Elk referentiestelsel is consistent met de observaties. Alleen zijn sommige referentiestelsels eenvoudiger of logischer (maar hé, wie zegt dat God Boole of Ockham heeft gelezen)
but it is the most stable model of the universe and the one which best answers all the evidence we see in the cosmos.
Dat betwijfel ik dan weer. Zou God overigens een Realist zijn?
Elke Amerikaanse Gggristen weet toch dat de zon en alle planeten aan een touwtje worden voortgetrokken door Jezus, gezeten op een Tyrannosaurus?
relikul, het blijft atheisten eindeloos boeien.
Dus de aarde is niet plat? Valt me weer mee van die die christen-lutsers.
Als ze toch zo wetenschapelijk bezig zijn, wanneer komen ze eens met wetenschappelijk bewijs dat God bestaat? Tot die tijd blijf ik nog even ongelovig.
@Tooter; De zon zou zich bewegen in een cirkel met straal 149,6 miljoen kilometer. Doe dit keer twee, vervolgens keer pi, en je hebt de snelheid in km/dag. Even doorrekenen geeft dan 10,9 miljoen m/s. Ik kon even niet zo snel vinden hoe ik dit samen met de massa van de zon in een formule moest proppen zodat ik de nodige energie om deze draai te maken kan berekenen, maar ik denk dat het veel zal zijn.
Voor het woord "relikul" haal ik dit oude gifje graag weer even van stal.
De aarde moet ook best een heftig indrukwekkend zwaartekrachtveld hebben om al die shit om zich heen te houden. Een wonder dat we niet als pannekoeken op het oppervlak geplakt zitten.
Ongeveer 20% van de Amerikanen gelooft dat de zon daadwerkelijk om de aarde draait.
Of is aan het trollen.
Hoe ver denken die mensen dat de zon van de aarde af staat? Net zoiets als de maan, of gewoon echt lekker ver weg?
De snelheid is ( 2 * 3.14 * afstand ) / 24 km/u.
Bij 149.6 gigameter afstand (de afstand van de zon tot de aarde) is de snelheid, als ik het goed ingetikt heb, 39.000.000 km/u. Dat is ongeveer een achtentwintigste van de lichtsnelheid, dis mogelijk.
Je ziet de zon dan niet als een streep, want dan zou met dezelfde hoeksnelheid om de aarde heen draaien als ie nu lijkt te doen.
Als de zon kleiner is en dichterbij staat dan ligt deze snelheid dus lager. Hoe zit dat dan met zons- en maansverduisteringen? Het zou betekenen dat ze allebei op ongeveer 385 megameter afstand van de aarde staan en dan af en toe voor ELKAAR langs gaan. Eng, want dat gaat wel een keer fout, natuurlijk.
De Aarde zoeft overigens met 29783 km/u door het helal, t.o.v. de zon, volgens die linkse wikipedia.
Vraagje: heeft dat "zoeven" door het luchtledige invloed op het betreffende hemellichaam of is alles afhankelijk van de aantrekkingskracht van hemellichamen t.o.v. elkaar?
de aarde is plat! vier olifanten dragen het terwijl ze op een reuzenschildpad staan die door het heelal zwemt.
O nee da's de schijfwereld...
Goeie vraag Betsy, mijn gok is dat alleen de massa's van alles wat rondzweeft elkaar beïnvloedt. Maar je hebt ook nog dingen als donkere massa, en donkere energie, die eigenlijk bedacht zijn als verklaring voor iets wat niet verklaarbaar was als alleen die massa's elkaar beïnvloeden. De geleerden zijn er nog niet helemaal uit dus.
Nu ik er iets langer over nadenk, zou het ook maar zo kunnen dat de uitdeiendheid van het heelal ook invloed heeft op het betreffende hemellichaam, alsmede entropie.
Waar is Jomanda als je haar nodig hebt?
Toch ben ik benieuwd naar de verklaring voor die lusbewegingen die de planeten Mars en Jupiter etc aan het firmament maken, terwijl Venus en Mercurius dat niet doen, en waarom alleen Mercurius en Venus fases vertonen, net als de Maan, maar Mars en Jupiter en de anderen niet.
En vooral ook hoe ze verklaren dat de dagen korter en langer worden. De zon moet daar toch een zotte spiraalbaan voor maken om de Aarde.
Het heliocentrische zonnestelsel geeft daar een hele elegante verklaring voor, het Geocentrische heeft daar wel hele onwaarschijnlijke en vergezochte mechanismen voor nodig.
Oh ja, en straks gaan ze, die wetenschappers, ook nog beweren dat Mozes de Rode Zee niet heeft gesplitst!
1. Jasper commented on 2010/9/20, 10.44 h:
O, o, die Amerikanen weer. Heerlijk, wat een stom volk kan dat toch zijn.