5325. Submitted on 2014/8/31, 12.42 h by :
Na het lezen van dit stukkie weet je niet meer hoe laat het is!
In sommige landen is tijd namelijk veel toffer.
In sommige landen is tijd namelijk veel toffer.
Tof.
Amsterdamse manier om te onthaasten.
Ik kijk altijd uit het raam als ik wil weten hoe laat het is.
Ik heb dit bij de hand gehad niet alleen persoonlijk maar ook zakelijk.
Persoonlijk want Marie kwam bij mij wonen in Rotterdam bijna 18 jaar gelee, het franse afsprakenpatroon ligt rond het kwartier/halfuur, dat werkt in NL niet want kwart over acht aanwezig zijn betekent kwart over acht aanwezig zijn, punt uit. De mores is dat je nog beter 5 minuten te vroeg kan zijn dan 5 minuten te laat en daar is geen speld tussen te krijgen, het is do or don't. Dat geldt voor echt alle afspraken die je met hollanders maakt, 14:30 draaien we, in or out.
Ik werk het klokje rond, 's ochtends de aziaten want die zitten te wachten op antwoord en zijn bijkans nog punctueler als ik, na 11:00 de Europeanen en die categoriseer ik naar behoefte, duitsers,scandinaviers en nederladers eerst, daarna engelsen en fransozen, tot slot spanjaarden, italianen en grieken, turken want die doen niet aan binnen 24 uur.
Na 14:00 beginnen de zuid-amerikezen te roeren, strak gevolgd door west kust USA.
Dan blijft het even rustig tot valparaiso (Chile) en Long Beach (LA) alsmede Vancouver en Seattle zich gaan roeren.
Tegen die tijd is het 16:30 en dus opneuken en de boel tot morgen bewaren.
Hier Bets, voor Marie. Een echte French Time Clock die de exacte tijd aangeeft, plus of min een minuutje of vijftien.
Heeft er naast Betsy iemand anders ook nog een speciale landenklok nodig? Misschien een Islamitische-Staat-Klok die 1264 jaar achter loopt?
Een Limburgse klok. Loopt altijd 15 minuten achter.
En een decimale klok. Gewoon, 36,5 weken per jaar, 10 dagen per week, 10 uur in een etmaal, 100 minuten per uur, 100 seconden per minuut. Hoeveel maanden hebben we dan? Maanden schaffen we gewoon af.
Die french time klok is best wel hilariesch trouwens, want waar.
Overigens lieg ik niet dat ik klokje rond werk, de enige uitzondering zijn japanezen want als je die om 15:00 CET een mail stuurt krijg je gewoon na 5 minuten bericht, die mensen slapen met de laptop op schoot volgens mij.
Vandaag heb ik ook wat lopen kloten in mijn signatures in outlook.
Ik schrijf gemiddeld een 100 tot 150 tal emails van meer of mindere importantie om te informeren of om zaken af te dwingen naar interne en externe clienten.
Ik wilde een verborgen boodschap toevoegen aan deze signatures die ik heb die normaal gesproken informatie bevatten omtrent wie ik ben en wat ik doe en hoe mij te contacteren etc..
Nou heb ik aan een van deze signatures die ik intern gebruik een regel toegevoegd die alleen maar zichtbaar is als je 'm selecteert met linker muisknop en dat doet dus niemand dus no worries.
De regel leest naast mijn naam (alles keurig in Arial 10pt) in een geil fontje "I'm the shit....take a whiff"
Ik vindt dat dus geweldig, niet dat ik me verveelde vandaag maar ik had er echt zin in, lolbroekenhumor in outlook, gewoon omdat het kan.
Er is maar een signature: "Hail Hydra"
In de scheepvaart is Hydra een probleem, er zijn nogal wat boten die die connotatie hebben, ik noem er maar eentje
Trouwens, van de ercees maar wel heel errug lekkurr
Vasilis. Eigenlijk heeft jouw Franse klok een onzekerheid van een uur. Tenminste, als ik maar 1x kijk. Als ik vaker ververs, neemt de onzekerheid af, naar nul.
Als ik 1x kijk, en ik zie 13:00, en ik weet dat de klok een kwartier achter of voor kan lopen, dan kan het dus 12:45 tot 13:15 zijn. Aan de andere kant van de kansberekening geldt hetzelfde. Ik zie dan 13:30, en dat kan betekenen dat het 13:15 tot 13:35 is.
Het leuke is dat mijn kennis over de klok de onzekerheid over de klok verdubbelt. Als ik niet wist dat de klok ruist, zou de onzekerheid maar een half uur zijn, in plaats van een uur.
"Na het lezen van dit stukkie weet je minder hoe laat het is!"
Heb je wel eens geëxperimenteerd met andere verdelingen dan lineair? Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat de kansverdeling anders uitwaaiert. Bijvoorbeeld: genereer een getal tussen 0 en 15kwadraat (225) en neem daar de wortel van. Die valt ook tussen 0 en 15, maar nu met een kromme verdeling. Dan nog even 0/1 dobbelen om te bepalen of je voor- of achter loopt.
De klok zal anders "voelen"
Wat ook kan is dat je een klok maakt die kan driften. Dan moet je recursief gaan werken. Dus niet de officiële tijd als input, maar de waarde van de vorige uitkomst, wordt het getal waar je je random getal op loslaat. Dat heet "brownian noise". De maximale stapgrootte bepaalt hoe fout je klok loopt. Na verloop van tijd nadert de foutmarge van deze klok 24 uur.
Dave gaat ook een klok maken?
Ik kijk uit naar de Dave-klokken. De code is gewoon op Github te vinden, daar kan je op voortborduren.
Ik ben geen klokkenmeister, wel ruismeister. Maar: challenge accepted.
Gheh, tof! Hier staat mijn code.
Oh, dank je. Het is overigens niet bedoeld als commentaar. Maar je werk stemt mij, zoals vaker, tot nadenken. En terugdenkend aan een gesprekje dat we eens irl over ruis hadden, dacht ik: Ik doe een breindump.
Ik ga mijn klok eerst bouwen in Max MSP. Want dat snap ik tenmiste.
Wat Bets omschrijft is eigenlijk die typische agenda-cultuur. Het is 1 dat alles op de minuut moet lopen, maar ook dat het zo is als je een afspraak maakt over 4 weken.
Naast Greek Time is er nu ook Geek Time. Erg nuttig.
Wat is de crux van Geek Time?
Die geeft aan hoe lang nog tot, of hoe lang sinds 13:37.
sweet
1. Dave commented on 2014/8/31, 19.38 h:
Warning: opendir(/var/empty/sshd/): failed to open dir: Permission denied