The Radical Antifada Forest

669. Submitted on 2005/7/20, 20.34 h by Arduenn:

Klijnzeurig

Ik liep vanavond door de supergrut en kieperde gewoontegetrouw een metertje tonijn in zonnebloemolie in mijn boodschappenmandje, alsmede een pak Venz Witte Chocoladevlokken en uit het voordeelrekje van de sectie non-food een mammoetverpakking rubberen condooms. Ook een boswachter heeft af en toe te vreten nodig moeten jullie weten.

Bij het eiland bier/chips kon ik de verleiding niet weerstaan en hield even stil om de schappen met nootjes en knabbeltjes te bestuderen. Als ik karakter had was ik zonder blikken of blozen doorgelopen naar de kassa, maar ook een boswachter is niet van steen. Bovendien zouden love handles een dezer dagen weer in de mode kunnen raken. Ik kon maar beter het zekere voor het onzekere nemen en een zakje lekkers in het mandje deponeren. Geen pinda's. Ik hįįt pinda's. Het zijn niet eens noten. Maakt niet uit wat, als er maar geen pinda's inzitten. En ook geen rozijntjes. Studentenhaver, wat een armoe. Noix de cajou - cashewnoten - dįįr had ik zin in.

Op ooghoogte lachte een klein blauw-met-geel zakje me vrolijk toe. Op het vrolijke zakje las ik 'Cashew Honey Mix' uit de 'Creations'-lijn van Jack Klijn. Wat heerlijk om in een welvarend land te leven. Wat heerlijk om uit een assortiment noten te kunnen kiezen met weldadige namen als 'Royal Mix' en 'Exquisite'. Aan Cashew Honey Mix kon ik me geen buil vallen. Neuriėnd meldde ik me met mijn kleinoden bij de kassamevrouw.

[image]

Hmmm. Cashew Honey Mix van Jack Klijn Creations!

Thuisgekomen haalde ik het blauw-met-gele zakje uit mijn tas en trok het ongeduldig open. De inhoud deponeerde ik in een gezellig porceleinen vla-schaaltje. Mijn blijde verwachting sloeg echter om in vertwijfeling toen ik het bergje bruine korrels bekeek. Tussen mijn verrukkelijke besuikerde cashews ontwaarde ik kleine onooglijke, konijnenkeutelvormige, hoogst onsmakelijk uitziende, pinda-achtige frutseltjes. 'Cashew Honey Mix'. Verontrust graaide ik het lege notenzakje uit de prullenbak om het opschrift nog eens nader te bestuderen. Onder de grote juichende woorden 'Cashew Honey Mix' ontwaarde ik in kleine, nčt leesbare lettertjes de tekst 'Licht gezouten mix van zoete pinda's en cashews' en op de achterkant in nog kleinere letters 'Ingrediėnten: 33% cashewnoten, 31% pinda's, 27% suiker, 3% honing' (gevolgd door wat E-nummers, waar ik verder niet moeilijk over zal doen - ook chemici moeten een boterham verdienen). Ik voelde mij bekocht en belazerd. Ik, die zo blij was als een kind, verheugend op een uurtje op de bank onderuitgezakt cashewnootjes bunkeren, had me laten bedonderen met een smerige marketing-truc - want dąt was het.

[image]

Met mijn FBI-analyse-tool in valse kleuren aan het licht gebracht: "Licht gezouten mix van zoete pinda's en cashews", godverdegodver

Hoe ver kunnen graaierige marketeers gaan met hun misleidende gesol? Hoeveel pinda's mag je in een zakje met opschrift 'Cashew Honey Mix' pleuren voordat een warenwetfunctionaris begint te klagen? Hoeveel winst maak je met produkten die met zorg ontwikkeld zijn om de consument nog-nčt-niet-illegaal een poot uit te draaien en met een gevoel van schaamte en woede te laten besluiten dat dit de eerste en laatste keer was dat 'ie een zakje Cashew Honey Mix heeft aangeschaft? Ik ben niet boos. Ik ben alleen heel verdrietig. En eigenlijk toch ook wel boos. Behoorlijk ook. Jack Klijn, krijg de tering, vieze centenpikker! De volgende keer koop ik gewoon een doos negerzoenen!

[image]

Last, but not least, '33% cashews en 31% pinda's'?, Aan mijn reet, vuile vieze huichelaars! Stik de moord in die kut-nootjes van jullie! Ik heb ze over het tuinhek in het gemeenteplantsoen gekieperd voor de kraaien - pinda's én cashews! Rapalje! Schoftentuig!!!

There are 19 comments to this post (the latest by dxtr on 2005/12/24, 21.01 h).

1. Arduenn commented on 2005/7/20, 20.45 h:

En om het allemaal wat minder schraal te laten lijken schrijven ze zoete pinda's. Pinda's zijn zoet noch zout, tenzij er ingrediėnten aan toegevoegd worden...

2. Kittekat commented on 2005/7/20, 23.03 h:

Koop nooit Buys negerzoenen! Dat is net scheerschuim op een kartonnetje omhuld door koetjesrepen. De milka negerzoenen zijn wel lekker. Maar daar moet je weer de grens voor over.

3. Dave commented on 2005/7/21, 2.29 h:

Honden! Dat zijn het!

Ik kan op dit IJslandse toestenbord het vraagteken niet vinden, dus ik kan nu geen moeilijke vragen stellen.

En vroeger hadden ze dus kaasovergoten cachenoten, met zonder weerzinwekkende schimmelpinda“s. Maar die zijn dus weer“'offline'. verdulleme.

4. Eddee commented on 2005/7/21, 3.00 h:

Je woede kan ik begrijpen, wat me echter fascineert zijn de verticale lijnen die je gebruikt om je bordjes te centreren. in al je ontsteldheid weet je je precisie te behouden.

ouwe perfectionist dat je bent.

5. Arduenn commented on 2005/7/21, 6.11 h:

Ja, de cementvoegen in mijn tegelvloer zijn altijd handig bij het uitlijnen...

6. Eddee commented on 2005/7/21, 6.14 h:

Hoeveel cashews aan de linkerkant waren het ook alweer precies?

7. Kippfest commented on 2005/7/21, 7.43 h:

Cashewnoten met honing?? Wat de fak wie verzint dat? Die imbeciel moet gestopt worden voordat iemand per ongeluk voor een duur seksfeestje caviaar koopt, kleine letters "Nu verrijkt met pindakaas". Kunt u niet uw burgerlijke plicht vervullen en een boze brief schrijven?

8. Hank commented on 2005/7/21, 8.06 h:

Gisteren toevallig een potje pindakaas met '25% minder vet' in mijn handen gehad. Even vergeleken met een potje pindakaas met brokken: inderdaad 25% minder vet, maar wel met 25% meer suiker.

9. Kittekat commented on 2005/7/21, 9.20 h:

*zwaait naar Dave*

Noten zijn vreemd. Heel gezond schijnbaar maar dan moet je wel de zoutloze mix eten en maar een paar per dag. Maar noten zijn 't lekkerst in pindakaas (ah huismerk, 100% vet) op een vers sneetje witbrood en dan dubbelvouwen. Noten! Hmmm. Noten.

Elvis was ook gek op pindakaas. Erg gezonde vent.

10. wrlrd commented on 2005/7/21, 9.31 h:

Dit is dan weer heel typisch natuurlijk!

11. Arduenn commented on 2005/7/21, 10.16 h:

@WL - misschien konden ze de stroom van klachten niet meer aan en zijn ze offline gegaan.

@Kippfest - kaviaar met pindakaas... Breng die lui nou niet op ideeėn!

12. wrlrd commented on 2005/7/21, 10.24 h:

Jack Klijn is an ambitious brand. It aims to lead the consumer market for peanuts, nuts and nut specialties. Innovation is a key parameter, and in 2002 alone six new products have been introduced. The Jack Klijn brand offers a complete assortment. The brand positioning is carried by mister Jack Klijn himself, with a passion for nuts, supported by immense know how and expertise. During his many travels to all countries where nuts grow, he controls and selects only the best quality. Not only consumers benefit from his knowledge. All parties in the entire product chain, from growers to retailers, are actively supported as well.
Jack Klijn is proud to inform consumers on origin, nutritional values and usage of the complete range of products, whether it is peanuts, nuts or rice crackers. Extensive and creative use is made of point of sale promotions and of different media. This way, Jack Klijn is close to retailers and consumers, with as leading motto that quality is always guaranteed.== !

13. Arduenn commented on 2005/7/21, 10.40 h:

Innovation is a key parameter

Pinda's in zeezout

In ben benieuwd wat ze de volgende keer verzinnen.

14. Kittekat commented on 2005/7/21, 10.46 h:

Duyvis voor als er een fuif is volkomen debiel.

15. Arduenn commented on 2005/7/21, 10.57 h:

De marketeer die die slogan heeft verzonnen is op het moment dat hij op dit briljante idee kwam drie keer stierlijk klaargekomen tegen het plafond van zijn kantoor.

16. Kittekat commented on 2005/7/21, 11.38 h:

Ghehehe, je hebt weer eens gewonnen...

17. Arduenn commented on 2005/7/21, 12.14 h:

Arf. :-]

18. dxtr commented on 2005/7/22, 0.48 h:

LOL! Ik koop ze in ieder geval niet . Lekker puh, dat zal ze leren.

19. dxtr commented on 2005/12/24, 21.01 h:

En wat zat er in mijn kerstpakket? Hoe kan het ook anders;

[image]

Jack blijft consequent in de karige verhouding van de cashewnoten tot de hoeveelheid (goedkopere) pinda's.

[image]

Kersttip: deze nog altijd niet kopen

Add new comment:

Name:

Site: