The Black Forest

6836. Submitted on 2020/3/27, 11.25 h by Arduenn:

Doctor Fausti

"Daar staat Fauci." fluisterde een Spaanse collega-Post-Doc mij toe, terwijl hij eerbiedig naar een kleine man twintig meter verderop wees. Hij was nog kleiner naast het knoestige witte beeld van Honoré de Balzak, door Rodin zelf met de blote vuisten uit het hardste Italiaanse marmer gebeiteld.

Het stormde over Johannesburg en er zat een haar in m'n glas. Het nieuwe millennium was aangebroken en het Institut Pasteur had het Musée d'Orsay afgehuurd voor de bonte avond ter afsluiting van een virologencongres. Zelfs de AIO's en Post-Docs mochten 's avonds laat uit de kerkers van de Rue du Docteur Roux kruipen om een ors d'oevre of twee van het buffet te snaaien en zich te vergapen aan de Groten der Aarde. En dan bedoel ik niet dat kladderwerk van Renoir en dat vage stoepkrijtgedoe van Degas. Dan heb ik het over de godvaders (m/v) van de virologie. Antonio Fauci, Robert Gallo, Luc Montagnier, Ab Osterhaus.

Twintig jaar later onderdrukt dokter Fauci een facepalm als Trump over de Deep State begint...

Trumps narcistische gewauwel voor de camera. Wie is er niet groot mee geworden?

Dokter Fauci die weer gewoon verfrissend zijn bek mag opendoen tijdens een videolink met Trevor Noah's Daily Social Distancing...

Was het jullie ook al opgevallen dat Fauci de laatste dagen niet meer schuin achter Trump staat tijdens diens dagelijkse Wittehuisspeech? Waarschijnlijk zijn beide heren op vriedschappelijke wijze iedersweegs gegaan.

There are 7 comments to this post (the latest by Choco on 2020/3/27, 21.06 h).

1. Choco commented on 2020/3/27, 16.40 h:

gelukkig was de zeer goed verlijkbare crimson pandemic test-scenario met slechts “500.000” doden (!). :-|<

2. Dave commented on 2020/3/27, 18.37 h:

Oh wat bizar dat ze zo'n test doen er er geen lering uit getrokken hebben! Of dat dat ergens gestopt is!

Datagraver (Steeph op Sargasso) heef NY nu als aparte regio in zijn grafieken opgenomen. O dear.

Democraten zijn trouwens bovengemiddeld de klos, hier aangegeven met snotgroene klosjes. Deze gif heb ik gemaakt toen ik eergisteren de data zag en het patroon herkende.

3. Arduenn commented on 2020/3/27, 18.53 h:

Er is altijd een sterke correlatie geweest tussen stemgedrag en stedelijke regio's. Dat klosding laat goed de helaasheid der exponentiële dingen zien.

4. Arduenn commented on 2020/3/27, 18.56 h:

Case-fatality-grafieken blijven een moeilijk ding om te vergelijken. Niet alleen zijn er verschillen in zorgbeleid maar ook in criteria om zo'n test toe te passen. Of wij er daarwerkelijk slechter (of beter) voorstaan dan mensen in Aziatische landen is daar niet goed uit af te lezen.

5. Dave commented on 2020/3/27, 19.14 h:

Je bedoelt dat niet elke corona-dode in de statistieken terecht komt (bv een bejaarde in een tehuis die ze stilletjes laten gaan) of misschien juist wel, terwijl ze het niet hadden (bv mensen die een transplantatie hadden moeten hebben, maar niet kregen omdat de IC niet beschikbaar was? Of bedoel je iets anders? Veel corona-doden gaan via het ziekenhuis en zijn in de regel wel getest.

Markant is dat Iran eerder afbuigt dan Italië. Dat had ik echt *niet* verwacht.

6. Arduenn commented on 2020/3/27, 19.20 h:

Het zou zomaar kunnen dat er in de omgeving Wuhan veel mensen zijn omgevallen totaal die geen toegang hadden tot de zorg daar. Kweet niet.

In Iran lebberen ze elkaar waarschijnlijk minder af dan in Italië.

7. Choco commented on 2020/3/27, 21.06 h:

Na italie, nu huilende spaanse artsen uit Madrid, iedereen boven de 65 met ventilator heeft pech en laten ze nu sterfen.... eet wat voor je filmpje kijkt.

Add new comment:

Name:

Site: