7310. Submitted on 2021/7/22, 17.55 h by :
Der Trailer
Vers van de pers
Vers van de pers
Met heel veel Zendaya en Aquaman erin. Om de Gen-Z'ers ervan te overtuigen dat ze deze boomerfilm ook moeten gaan zien.
Maar kom op, baron Harkonnen in een vliegende jurk is toch wel origineel? En geen trailer die de essentie van het verhaal kan bevangen.
Ik had graag een trailer gezien geschoeid op een meer Europese lest. Eentje die wat aan de verbeelding over zou laten. Maar dat is tegenwoordig allang niet meer het geval. Je hoeft de film nu al niet meer te gaan zien want alle momenten van belang zitten altijd al in de trailer.
Er zit maar een ding op om te bepalen of deze film zijn bioscoopkaartjesgeld waard is of niet: eerst maar eens gratis downloaden van Napster en evalueren, voordat ik op een maandagochtend met mijn FFP2-maskertje de hopelijk goedgeventileerde bioscoopzaal betreed.
Ik zit eigenlijk meer te wachten op een Incal-film.
Het Incal-verhaal was geschreven door niemand anders dan Alejandro Jodorowski, de man die ook de Dune-film wilde maken, waar nooit wat van gekomen was. Salvador Dali zou er een rol in krijgen en Orson Welles. Moebius en Giger zouden de art direction doen en Pink Floyd de muziek.
In de eerste trailer van de aankomende Dune deed Denis Villeneuve een Pinkfloydje in de richting van Jodorowski. De reactie van die laatste was nogal (f)lauwtjes.
Het lijkt me wel wat voor die Japanners om een anime te maken van de Incal-reeks.
De reactie hier was: “Wat is dit, reclame voor parfum?”
Niettemin, ik kijk erg uit naar ↄunc de film
Niettemin is een mooi woord.
Zoals foundation, niet zelf een verhaal bedenken, maar het boek volgen blijft moeilijk niettemin.
Wat zo vervelend is bij het verfilmen van bestaande verhalen uit boeken die door schrijvers zijn geschreven is dat filmproducenten en regisseurs er allemaal heel erg graag een eigen plasje over willen doen.
Als het voor de abonnee-televee bedoeld is willen ze het ook zo breed en lang mogelijk uitmelken. Dan verzinnen ze er verhaallijnen bij, wijken er van af en laten het originele plot voor wat het is en verliezen ze gelijk alle boeklezers. Dat het te breed uitmelken niet goed gaat was te zien bij American Gods, dat het afwijken van het verhaal niet goed loopt was te zien bij The Right Stuff TV serie (en GoT wat ik zelf niet heb gevolgd).
Ik begrijp niet waarom het voor filmmakers zo lastig is om dicht bij het originele verhaal te blijven - dat was tenslotte de aanleiding er een film van te maken.
Bij series vind ik de spanningsboog vooral heel vervelend, omdat het geen boog meer is, maar een aaneenschakeling van ellende die niet meer tot rust komt. (Ik denk aan Prison Break, Breaking Bad, Orphan Black).
Behalve dan bij series waarbij afleveringen op zichzelf staan (b.v. Vera), of waarbij elke aflevering een spanningsboog heeft, maar er wel een doorgaande lijn is (b.v. House MD), maar die zijn dan ook echt op die manier geschreven.
Bij American Gods was er best wel een spanningsboog over de hele serie heen, maar het vervelende was dat je daarvoor het boek ook moest kennen en dat er in de serie veel te veel bijverhaaltjes waren verzonnen zodat de hoofdspanningsboog in heel korte tijd volledig ondersneeuwde. En dan is het bijzonder vervelend als zo'n serie er voortijdig mee op moet houden.
Bij bv. For All Mankind is het wel zo dat de spanningsboog onbekend is. Zelfs per serie. En dat de showrunner de gast van Battlestar Galactica (de reboot) is en die man heeft kennelijk een voorliefde voor ramp op ramp tijdens een ramp. Hij houdt zich bij FAM overigens wel aardig in toom.
Ik hoop dat Tom Bombadil de Tleilaxu wèl in de nieuwe versie voorkomen.
1. Jasper commented on 2021/7/23, 7.41 h:
Eerlijk gezegd vind ik het een dertien in een dozijn trailer. Dezelfde bombast, korte loze zinnetjes die er in verdrinken, Voor Dune liefhebbers een paar sneak previews van de nieuwe hardware designs, maar verder oogt de trailer als een typisch generiek op Amerikaanse leest geschoeid SF-sprookjesniemendalletje tussen Star Wars en Guardians of the Galaxy.