7578. Submitted on 2022/8/23, 15.22 h by :
Dré lééft
Nog meer sterrennieuws, jongens en mijsjes.
https://blogs.nasa.gov/webb/2022/08/22/webbs-jupiter-images-showcase-auroras-hazes/
Nog meer sterrennieuws, jongens en mijsjes.
https://blogs.nasa.gov/webb/2022/08/22/webbs-jupiter-images-showcase-auroras-hazes/
🎼🎶iiijaiii heb gelaaiik🎵
Andre Hazes de oudere is een van de meest overschatte artiesten van Nederland. Hij wordt alleen op handen gedragen door mensen met te weinig hersencellen om goede artiesten te onderscheiden van de slechte en door corpsballen die sowieso te weinig hersencellen hebben om ook maar iets daadwerkelijk op waarde te kunnen schatten.
Het is waar dat corpsballen iets met Hazes hebben. Raar is dat. Of misschien ook niet.
Nu we het toch over corpsballen (met name feuten) hebben: Simone Saimons première met de Charismatische Stem kan elk moment beginnen. Tenminste: is het al ochtend daar? Misschien nog net een beetje te vroeg voor een kopje thee. Ben wel benieuwd hoe het is voor zo'n zes maanden-oude feut is om op het podium te staan met haar mamma en haar honderdentien decibellen aan hele harde rockmuziek.
Corpsballen hebben juist wel hersencellen. Die heb je nu eenmaal nodig om te studeren. Het wel of niet hebben van hersencellen heeft niks te maken met smaak, het heeft ook niks te maken met of je een beschaafd mens bent of een klootzak. Dat laten die corpsballen wel zien.
Ik kende een coprsbal (n=1) die alle CD's van Hazes had.
Corpsballen zijn in doorsnee een meute naar bierrrrrj ruikende adolescenten zonder enig decorum, levenservaring of maatschappelijk besef, die vrouwen betitelen als sperma-emmers en neukgleuven. Met vettige jasjes en dasjes aan, die elkaar het leven lang na de studie het hand boven het hoofd houden en elkaar baantjes toeschuiven en hun wandaden proberen te verhullen in vreselijk achterhaalde mores van meer dan een halve eeuw geleden. Die paar hersencellen die ze gebruiken om te studeren stelt niet veel voor. In Groningen zijn het alleen de corpsballen die met Hazes meebrallen. Elk nadenkend mens weet wel beter.
Lancering zonder beroempdheden of miljardairs en meteen is alle panning onzeker.
Als ik de aandacht van Jasper eeeeeven bij de neukgleuven weg mag rukken: Waardoor zit er zoveel onzekerheid in hoe lang de vlucht naar de maan duurt, en terug? Daar zit een factor 2 tussen de kortste en langste tijd.
Ik keek er ook net naar en was er verbaasd over. Ik denk dat ze er gewoon een hoop risicofactoren bij in hebben gecalculeerd. Hier bij NASA hebben ze meer info over de vucht maar ook daar geen woord over de uiteenlopende tijdsduur. Ik denk dat het er van af hangt wanneer ze in-flight koerscorrecties gaan maken en wanneer ze welke systemen willen uittesten. Maar doorgaans is een reisje naar de Maan toe een dag of drie, vier. Artemis-1 is onbemand dus ze gaan hier de tijd nemen om die Orioncapsule rond de maan flink door te zagen met proefmeningen. Een wijde bocht kan een langer traject opleveren met meer koercorrecties. En dus ook een langere reis.
Maar ik weet er het fijne niet van.
Ik denk dat de NOS in de war is.. Die heenreis zal in de praktijk hooguit vier dagen duren, denk ik. Geen enkele Apollovlucht deed langer dan drie dagen over de heenreis.
Waar de NOS die 8 tot 14 dagen heenreis vandaan halen mag Joost weten. Je wilt je mensen zo snel mogelijk naar die stofberg daar in de ruimte hebben, dat scheelt brandstof en vooral zuurstof.
Die stationaire baan heeft wel weer te maken met Artemis 1; afhankelijk van behaalde resultaten zal de baan langer of korter zijn in het testprogramma.
En afhankelijk van waaruit de terugreis wordt aanvaard, die ruime stationaire baan of dichterbij de maan zelf, zal de terugreis ook langer duren.
Maar die heenreis-dagen is volgens mij een misvatting.
Over lanceringen zonder beroempdheden en zo nog even; De Saturn V, de moeder aller maanraketten, werd ook tweemaal gelanceerd zonder menschen aan boord. Apollo 4 en 6. Van Apollo 4 zijn door twee camera's filmbeelden gemaakt vanuit de Tweede trap van het afwerpen van de eerste trap (camera 1) en tussenring (camera 2) en van Apollo 6 werd ook het afstoten van de tweede trap gefilmd. Die beelden worden altijd te pas en te onpas gebruikt in docu's en films. De filmcamera's werden vlak na het filmen van de beelden afgeworpen en vielen terug naar de Aarde.
Apollo 4 en 6 zijn goed te vergelijken met de beide Orion missies tot nu toe; Met de Delta IV heavy gelanceerde Orion werd de terugkeer op hoge snelheid in eerste instantie getest, Apollo 6 vloog een capsule naar de maan langs en weer terug, net als deze eerste Artemis missie gaat doen, met dat verschil dat Apollo 6 na een bocht om de maan gelijk terugvloog (free return trajectory) en Orion een tijd om de maan blijft draaien.
Van Apollo 4 is CBS-commentator's Walter Cronkite's reactie legendarisch, als zijn reporters-hokje bijna in elkaar dondert vanwege de schokgolven.
Eerst was er de Saturn-1. Die maakte een vijftal testvluchten met de afkorting SA- met een nummer. (Saturn-Apollo) SA-5 bijvoorbeeld. Daarna werden de missies omgenummerd met de afkorting AS (Apollo-Saturn) met een driecijferig nummer. AS-101 tot AS-105 waren tests met een capsulemodel en er werden twee grote satellieten uitgezet. (eigenlijk gewoon de tweede trap met wat meerwaarde.) De raketten werden om het eenvoudig te houden nog steeds met een SA-nummer aangeduid, overigens.
Na AS-105 (Saturn 1 SA-10) schakelde men over naar eenopgevoerde versie van de Saturn-1, de Saturn 1b.
De nummering varanderde mee naar AS-200 nummers. AS-201, 202 en 203 waren onbemande testvluchten van de raket en premature modellen van capsule en maanlander.
AS-204 was de beoogde eerste bemande vlucht van Gus Grissom, Ed White en Roger Chaffee maar die kwamen om tijdens een test toen brand uitbrak in de capsule op het lanceerplatform. Deze vlucht is later pas omgedoopt tot Apollo 1.
Apollo 2 en 3 bestaan niet. Men ging door met Apollo 4. De eerste vlucht van een Saturn V. Die eigenlijk werd aangeduid met AS-501. "Apollo 5" was weer een Saturn 1b. (AS-204) Toen men die Apollo nomenclatuur begon te gebruiken kreeg de NASA alfabetsoep een tweederangs plaats.
Apollo 6 was weer een test met de Saturn 5 (AS-502). Apollo 7 was met een Saturn 1b ook bekend als AS-205. Vanaf Apollo 8 (AS-503) loopt het parallel aan elkaar. Zo is Apollo 11 AS-506 en Apollo 17 AS-512. De Saturn 1b's die voor Skylab werden gebruikt kregen allen de prefix SLM. (nrs 1 tot 3) terwijl de Saturn 5 die het skylab lanceerde SL-1 heette.
Dan had je ook nog Apollo tests die geen Saturn raketten gebruikten, maar Little Joe II's. Die kregen nummers A-001 tot en met A-004.
Ik vin de Saturn 1b wel een van de mooiste raketten.
Voor mij is de Saturn 1 SA-5 de mooiste (zie de link hierboven ergens) Die zwarte punt maakt het voor mij helemaal af. Andrew LePage is het er ook mee eens.
Doe mij toch maar de X-FLR6.
Oja, die Syldavische raket die werd aangedreven door een atoommotor en tien jaar vóór de Amrikanen zeven mannen en een hond op de maan zette.
En een tank. Maar was de X-FLR-6 niet de kleine roodwitgeblokte testraket die door de Gemene Meneren uit zijn baan werd gebracht en daarna door Zonnebloem en co werd vernietigd?
Ik heb mij, zelfs toen ik klein was, altijd afgevraagd waar ze de brandstof voor de atoommotor bewaarden in de bemande maanraket. Een atoomraket loopt namelijk wel degelijk op brandstof. (Waterstof bijvoorbeeld) maar in de raket zit nauwelijks ruimte om een hoeveelheid brandstof te bevatten die groot genoeg is voor een reisje naar de maan, een landing en een terugreis op dezelfde manier. Bovendien had het dien ook nog eens een raketmotor voor in de atmosfeer. En die had naast brandstof ook nog een oxidant nodig.
Iedereen noemt dat ding ook "De raket van Kuifje" terwij het ding van Zonnebloem was.
Nieuwe ronden, nieuwe kansen maar niet heus:
De tweede lanceerpoging van die peperdure wegwerpraket van NASA is ook afgeblazen.
Er is al een nieuw gezegde dat wordt gebezigd onder ruimtevaartliefhebbers: If it is Boeing, it ain't going."
1. Dave commented on 2022/8/23, 22.27 h:
De basis is Hazes, zeggen ze in de wereld van de volkszangers, volgens fotograaf William Rutten.
William is echt de meest vriendelijke kwal die ik ken