The Black Forest

6862. Submitted on 2020/4/9, 18.05 h by Arduenn:

Misschien geen vaccin :(

[image]

Ik had de mogelijkheid hier al eens overwogen en na wat gezoek in PubMed (voor al uw zoektochten naar vreselijke ziektes met minimale symptomen) kwam ik het volgende tegen: wegens (het gebrek aan) eerder behaalde resultaten met SARS-CoV-1-vaccins komt er voorlopig geen vaccin voor COVID-19.

En anders misschien een afgezwakte levende variant om op te eten om flink van aan de diarree te gaan waarna een mucosale immuniteit ontstaat die heel misschien ook beschermt tegen luchtweginfecties. /einde_toekomstvoorspellingsspeculaties

There are 6 comments to this post (the latest by Arduenn on 2020/4/11, 6.05 h).

1. Dave commented on 2020/4/9, 21.36 h:

Ik heb eerder een ander artikel gelezen wat ging over mouse models voor een SARS(1) vaccin. De muizen reageerden allergisch als ze na vaccinatie met het echte virus werden besmet. Ook daar was de conclusie dat het beter niet op mensen moest worden getest. Zorgelijk.

Hoe zou het komen dat mensen die intenser geïnfecteerd worden (après ski, kerkkoren, artsen) zieker worden dan mensen die minder intens worden geïnfecteerd? Is elke blob in je longen een opzichzelfstaande infectie?

2. wrlrd commented on 2020/4/9, 22.27 h:

Ik vroeg me ook zoiets af. Het is nog niet goed duidelijk wat de overeenkomsten zijn in de grote besmettingshaarden.

3. Arduenn commented on 2020/4/10, 1.50 h:

Volgens Marion Koopmans van het Erasmus MC in Rotterdam zijn er inderdaad ook aanwijzingen, onderzoek naar SARS-CoV(-1), dat er een dosis-effect-relatie is. Hoe meer virus je binnen krijgt, hoe ernstiger het ziekteverloop is.

" "Het is aannemelijk dat er een relatie is tussen de dosis virusdeeltjes die je binnen krijgt en de reactie daarop", zegt viroloog Koopmans. "Dat je dus sneller en ernstiger ziek wordt als je meer virusdeeltjes tegelijk binnenkrijgt." Koopmans baseert zich op onderzoek naar SARS, waarbij die relatie is aangetoond. Dat virus, waarvan in 2002 en 2003 een grote uitbraak was, lijkt sterk op het huidige coronavirus."

"Ook immunoloog Van Egmond denkt dat het zo werkt, maar net als Koopmans benadrukt ze dat het bij dit virus nog niet keihard is bewezen. "In principe kan je van één virusdeeltje ziek worden. Maar onderzoek laat zien dat als je een groep muizen met een kleine hoeveelheid griepvirus infecteert en een andere groep met veel virusdeeltjes, die laatste muizen veel zieker worden. Ik verwacht dat dit ook geldt voor SARSCoV2." Volgens Van Egmond zou dat mogelijk kunnen verklaren waarom artsen en verpleegkundigen soms erg ziek worden."

"Mariet Feltkamp, viroloog in het LUMC, is stellig: "Elke medisch viroloog zal beamen dat er een verband bestaat tussen de mate van blootstelling, ziekte en immuniteit. Ik denk ook dat je beter besmet kunt worden door een paar virusdeeltjes die via een supermarktkarretje op je handen komen, dan via vochtdruppeltjes in een twee uur durende kerkdienst."

https://nos.nl/artikel/2329846-milde-coronaklachten-lijken-minder-antistoffen-op-te-leveren-wat-betekent-dat.html

4. Erik commented on 2020/4/10, 18.10 h:

Ik las ook ergens een theorie over die Apres ski en Kernafval dat je in die situaties de druppeltjes meteen diep in je longen inhaleert wat leidt tot die ernstige longontsteking

5. Dave commented on 2020/4/11, 2.03 h:

Is dat ook waarom het heftig uitpakt in kerkkoren?

Hoe zit het dan in sportcentra? Of ben je dan ver genoeg van elkaar af? Was een jaar-abonnement maar niet gaan al die jaren de verstandige keuze?

Niet dat ik ooit in zoiets naar binnen zou stappen

6. Arduenn commented on 2020/4/11, 6.05 h:

Sporten, daar moet je niet aan doen in deze pandemie.

Misschien thuis, met de gordijnen dicht.

Add new comment:

Name:

Site: