Iedereen kent nog die oudhollandse brugklasvertaling van 'Ain't she sweet?':
"Zweet u ook?"
"Ik dacht dat ik wat rook."
"Ik vraag u heel vertrouwelijk:"
"Zweet u ook?"
"Ja, ik zweet."
"Van m'n oksels tot m'n reet."
"Ik zeg u heel vertrouwelijk:"
"Ja ik zweet."
Biosjeemiesie van de Universiteit van York (ben 'k nog geweest, heel veel cafés daar en naar urine-ruikende oude dametjes zonder gebit die witte bonen voor je opscheppen in de universiteitsmensa - hoe ironisch) hebben de moleculaire code gekraakt van mensen die naar zweet ruiken.
Maak kennis met 3-methyl-3-sulfanylhexan-1-ol, of zoals de Fransen zeggen: HS3M3.
Stel je die zurige lucht voor die je ruikt als je je niet afdoende sociaal distantieert van een man op middelbare leeftijd wiens deo-rol sinds the midlifecrisis niet meer de binnenkant van 's mans oksel heeft geroerd, op een broeierige namiddag in juli, gehuld in een nylon streepjesbloes van de HEMA die zo lekker tegen de huid plakt.
Juist, dié lucht, die al eeuwenlang een wetenschappelijk raadsel is gebleven voor de wetenschappelijke gemeenschap. Ziedaar de ontrafeling van het mysterie:
Google's nieuwste kwantumcomputer spuwde waarschijnlijk een kaartje uit met het advies om alle werknemers nog maar een jaartje thuis te laten werken. En dus laat Google haar werknemers nog maar een jaartje thuiswerken.
Antifa is een grote grap. Een spookbeeld, een onzichtbare vijand, zoals The Deep State, het Cultureel Marxisme en de Cancel Culture. Een gedehumaniseerd concept. Een zondebok en umbrella term voor alles waar Trump en zijn fascistische beweging tegen zijn. Een hokje waar je ingeschoven kan worden als dissident. Een term waarmee je gemakkelijk terzijde kan worden geschoven als anarchist, of zelfs terrorist. Een excuus om je op te pakken en te laten verdwijnen, zoals Pinochet dat vroeger deed.
We hadden al zeker tweehonderd jaar internet van xs4all. Een prima internetje, aangenaam nerdy, maar wel met een lichte grootkapitalistische KPN-afdronk. Die bijsmaak moesten we voor lief nemen omdat er in Nederland nu eenmaal geen andere keuze was. De andere opties waren wat mij betreft helemaal ruk.
Maar sinds gisteren hebben een ultra-idealistisch Vrijheids-internet met extragratis kekke kleurtjes.
En ik merk er helemaal niks van
There are 3 comments to this post (the latest by Ton on 2020/7/21, 17.14 h).