The Black Forest

4659. Submitted on 2011/11/23, 18.57 h by Hank:

Hexx, gefeliciteerd!

[image]

There are 7 comments to this post (the latest by Arduenn on 2011/11/24, 15.26 h).

4658. Submitted on 2011/11/23, 12.09 h by Arduenn:

Ongure reaguurders

Cheng Chen, werkzaam aan de universiteit van Victoria, Canada, ging een tijdje undercover, in China, als betaalde reaguurder. We hebben het dan niet over die comment spam scriptkiddies die respectabele websites al Het Zwarte Bos volplempen met nonsense om hun twijfelachtige websites hoger in de Google page ranking te krijgen, maar om het kwalitatieve handwerk: gericht en inhoudelijk reaguren om meningen 'om te buigen' en een beeld te creren ten aanzien van een bepaald product.

[image]

Reageerrr... geweer!

Dit chinese 'waterleger' kan worden ingehuurd door iedereen die zijn produkt wil marketen. De term waterleger wordt ontleend aan het feit dat blogs, fora en sociale media worden overspoeld met content die het te promoten produkt in een goed daglicht moeten zetten (of dat van de concurrent in een kwaad). De betaalde reaguurder krijgt een gedetailleerde set instructies.

Chen legde undercover het reaguurgedrag vast en vergeleek het met legitieme internetcorrespondentie. Hij ontdekte dat de reaguur-frequenties hoger lagen en er minder op andere reaguurders gereaguurd werd dan bij onbetaalde reaguurders. Met deze kennis beweert hij met 88% zekerheid te kunnen vaststellen of een reaguurder betaald is of niet.

[image]

Nu is het voor mij in ieder geval allemaal ineens duidelijk en onomstotelijk: 'Blieb', de huistrol van WebWereld, is soldaat en veldmaarschalk van het nederlandse eenmanswaterleger in dienst van een niet nader te noemen softwarebedrijf in Redmond.

Bron: abstract via de Carl Sagan-universiteit via de John Kerry-Universiteit, via

There are 13 comments to this post (the latest by Jasper on 2011/11/26, 3.51 h).

4657. Submitted on 2011/11/23, 10.19 h by Arduenn:

Google Bigbrother

Ik kreeg dit net in grote koeienletters, pontificaal op mijn Gmail-scherm:

Add your mobile phone to your account

Without a phone number, you could lose all access to your account if you forget your password or if your account is hijacked. Learn more about why this is so important

[Invulformulier]

Dat moet natuurlijk zijn:

Add your mobile phone to your account

Without a phone number, we can't spam you silly or track your phone and learn about all your movements #aluhoedjeszijngezond. This is very important to us.

[Invulformulier: Google: dikke pik! Kiss my spikey butt!]

There are 5 comments to this post (the latest by Dave on 2011/11/23, 23.25 h).

4656. Submitted on 2011/11/22, 20.27 h by Betsy:

Six ways to save the internet

hiero

Ik vond 'm iig entertaining.

There are 0 comments to this post.

4655. Submitted on 2011/11/22, 10.52 h by Paul:

Bravo Hoera!

[image]

Gefeliciteerd, boswachter en bosnimf.

12,5 jaar getrouwd!

There are 14 comments to this post (the latest by Arduenn on 2011/11/23, 12.29 h).

4654. Submitted on 2011/11/21, 22.57 h by erik:

Fout

Jullie herinneren je vast Bearforce1 nog wel. Het zal jullie dan ook deugd doen dat het allemaal nog veel fouter kan.

There are 3 comments to this post (the latest by Jasper on 2011/11/23, 0.54 h).

4653. Submitted on 2011/11/21, 16.37 h by Arduenn:

Oenodynamica, de hydrodynamica van wijnzwenken

Kenners laten wijn in het glas zwenken om het boeket vrij te laten komen. Door dit zwenken zou de zijn optimaal in contact komen met de lucht en zou er meer zuurstof in contact komen met de wijnmoleculen. Het exacte mechanisme is nooit echt onderzocht.

Onder leideing van Dr. Mohamed Farhat van de technische universiteit van Lausanne is het mysterie van het wijnzwenken nader betudeerd. Geavanceerde cilinders en mengmachines en dito instrumentarium om vloeistofsnelheden te meten zijn gebruikt om de vloeistofstroom vast te leggen die bij dit zwenken tot stand wordt gebracht.

Het blijkt dat onder optimale zwenkomstandigheden alle wijn in hoog tempo aan het luchtoppervlak wordt blootgesteld. De vloeistof verplaatst zich van voor naar achteren n van boven naar onderen door een soort pompmechanisme vlak bij de glaswand dat door de vloeistofgolf in gang wordt gezet.

Een accurate beschrijving van deze vloeistofdynamica komt de biofasmaceutische industrie ten goede (denk kweekreactoren) en wellicht de algenlandbouw, zodat ze efficinter alginaat kunnen produceren om de rode stukjes van te maken die in onze ingemaakte olijven zitten.

There are 4 comments to this post (the latest by Jasper on 2011/11/21, 23.01 h).

4652. Submitted on 2011/11/21, 14.57 h by Arduenn:

Zonnetjes in huis

Het begon allemaal met een brandende tak, olielampjes, kaarsen, gaslampen, gloeilampen, neonbuizen, licht-emitterende diodes. Het zorgt ervoor dat we 's morgens vroeg niet van de trap af donderen op weg naar het koffiezetapparaat.

Op een researchafdeling van de amerikaanse defensie heeft men de volgende stap gezet in lichttechniek: microcavity arrays. Het begon anderhalve decennia geleden met twee studenten die in een blok siliconen een gat wilde boren om daar een plasma in te maken. Voor de lulz. En omdat een belangrijke regel in de plasmalogie luidt: Plasmastabiliteit = Druk x Diameter: hoe kleiner de diameter, hoe groter de druk daarbinnen is te realiseren.

Na vijftien jaar verkleinen kwam men tot een procedure die microcavity arrays maakt van vier millimeter dik, nauwelijks meer stroom kosten dan LEDs, de kleurindex van de zon benaderen (ook maar een plasmabol) en veel minder warmte afgeven. Een heel nieuw soort lamp. De fabricage is nog een beetje duur, maar die kosten gaan rap omlaag. Binnen afzienbare tijd zitten we allemaal met miljoenen minizonnetjes in huis.

En wie weet wat voor andere coole nieuwe applicaties de in het amerikaanse leger verzinnen met deze arrays!

There are 7 comments to this post (the latest by Arduenn on 2011/11/21, 16.54 h).

4651. Submitted on 2011/11/19, 3.00 h by Godi:

Gedeelde smart is halve smart en omdat ik compleet verslaafd ben aan dit nummer(momenteel): http://www.youtube.com/watch?feature=player_e mbedded&v=2a4gyJsY0mc

There are 10 comments to this post (the latest by Kittekat on 2011/11/20, 22.03 h).

4650. Submitted on 2011/11/16, 12.00 h by Arduenn:

Klein eiwitje maakt tandbederf ding van het verleden

Het gebruik van antibiotica om tandbederf tegen te gaan is een no-no in de medische wereld. Elke dag een pilletje en je helpt je complete mondflora (en wellicht ook flora elders in je maag-darmkanaal) om zeep. Om maar te zwijgen van de onvermijdelijke antibioticumresistentie. Na een paar maanden zouden onze monden bevolkt raken met MRSA's, ESBLs en EHECs. En dus is het elke dag flink pulken/flossen/schrobben geblazen, met tandenstokers, draden en een pasta van zeep en fluorzouten. #sleur

Een specifiek antibioticum tegen de tandbederfboosdoener Streptococcus mutans zou een gouden greep zijn. Die greep werd 6 jaar geleden gedaan. Een feromoon-achtig peptide, C16G2, bleek effectief tegen S. mutans, zowel in de groeifase als in biofilm (tandplak). Na zes jaar sleuteleneen aminozuurtje veranderen hier, eentje weghalen daarheeft hetzelfde team het peptide gemodificeerd, resulterende in de peptide-mutant IMB-2, dat ook goed werkt bij lage pH (dus ook in uw zure mond) en bij hoge zoutconcentraties (zoals in de aanwezigheid van flinke hoeveelheden natriumfluoride). Het resultaat is een mondspoelmiddel dat effectief S. mutans aanpakt, maar niet toxisch is voor andere mondbacterin en daarmee wellicht een einde maakt aan tandbederf. Het schrobben zal er nog wel even in blijven, al is het maar om van die stukjes leverworst tussen te tanden af te komen, maar veel tandartsen kunnen binnen niet afzienbare tijd hun praktijken opdoeken.

Dat gaan we vieren met een flinke zak Haribo!

There are 10 comments to this post (the latest by Dave on 2011/11/19, 12.48 h).

Add new post:

Name:

Site: